De Rally

UPDATE 10-4-2022

Inmiddels heeft het bestuur besloten een Alternatieve Elfsteden Oldtimer Rally te organiseren op 28 mei 2022. I.v.m. de korte periode om e.e.a. te organiseren zal dit een 'uitgeklede' versie zijn. Wel langs alle 11 steden, maar zonder Rondje Gaasterland op vrijdag, evenemententent, feestavond en minder deelnemers.   

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

===

Sinds 1984 is de Rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa waar maximaal 600 voertuigen aan deelnemen uit Nederland, België, Denemarken, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

De start vindt plaats vanuit Oudega Gaast Sleat (deze alternatieve versie). De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en terug naar Sloten. De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilometer, afhankelijk van de route. Het bestuur speelt namelijk graag in op de actuele situatie en verzoeken van gemeenten. In een jaar waarin de Tocht der Tochten per schaats afgelegd wordt, voert de route zo dicht mogelijk langs de schaatsroute.

De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 km/uur. In de steden zijn verschillende activiteiten georganiseerd ondersteund door live muziek. Op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de Rally wordt het inmiddels bekende 'Rondje Gaasterland' verreden, met na afloop in het stadje Sloten een aantal feestelijkheden.

Kortom, de Elfsteden Oldtimer Rally is een evenement waarop veel te zien (en te luisteren!) is, niet alleen voor de rijders maar zeker ook voor het publiek!